top of page

LID WORDEN?

Beste sympathisanten van de Rotselaarse Reuzengilde.Onze vereniging bestaat ondertussen al enkele jaren.
Na de succesvolle Reuzenstoeten in september 2017 en 2019 waren onze Reuzen nog te bewonderen tijdens de Wezemaalse, Werchterse en Rotselaarse kermissen, mochten we deelnemen aan het Tilloenkse reuzenfeest en waren we uitgenodigd tijdens de Gordel in Tervuren.

Maar ook in Tienen en Waasmont mochten we ons van onze 'grootste' en mooiste kant tonen. Zelfs de wielrenners van het WK in 2021 werden luidruchtig door onze drie reuzen aangemoedigd en dat was de beeldregisseur niet ontgaan. De luchtbeelden van onze fier opgestelde reuzen gingen de hele wereld rond!
Tijdens het weekend van 17 & 18 september 2022 zouden we terug wat leven in Rotselaar dorp brengen. Er gingen vele maanden hard werken, vergaderen en voorbereiden aan vooraf om een stevig programma in elkaar gebokst te krijgen. Ons derde Folklore-en ReuzenFeest met als hoogtepunt de voorstelling van onze eerste en gloednieuwe reuzin Siska. 

Het slechte weer gooide echter roet in het eten en zo werd het een afgeslankte versie met de onthulling van het 'Siska-kunstwerk' op het kerkplein door onze nieuwe reuzin zelf.

Het jaar daarop, van 11 tot 13 augustus 2023 werden we met onze reuzen uitgenodigd op de Landesgartenschau in de Rotselaarse zusterstad Bad Gandersheim.
Het werd een ongelofelijk succes temeer daar de Reuzencultuur niet zo bekend is in Duitsland.

Dit jaar (2024) trokken we op 28 april met 2 reuzen (Fons & Siska) naar het Carnaval d'été in Steenvoorde in Frankrijk.
We maakten er kennis met de Franse Reuzentraditie en vooral dan met de nieuwe plaatselijke reuzin, Rosalie la Laitière. Net als onze Siska ook een melkboerinnetje.

Nu is het dus uitkijken naar ons komende Folklore- en Reuzenfeest op 24 en 25 augustus!
Maar koken kost geld en vermits wij als jonge vereniging volledig afhankelijk zijn van de belangeloze inzet en financiering van enkele mensen zijn we dringend op zoek naar meer leden. (Ook voor onze subsidies natuurlijk)
 
Daarom durven wij aan u, zonder enige verplichting, vragen om lid te worden van onze Reuzengilde. Voor een schamel bedrag van € 25/ jaar kan u ons steunen.
In ruil houden wij u op de hoogte, nodigen wij u uit op onze manifestaties  met extra voordelen maar bovenal houden wij dan Reuzeveel van u! 
 
Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is € 25 (€ 20 voor een tweede huisgenoot) over te schrijven op het rekeningnummer:

BE89 9731 6257 7185
Rotselaarse Reuzengilde
p/a Guldentop 18
3118  Werchter

Met vermelding van uw na(a)m(en) en adres en liefst ook e-mailadres.

Deze gegevens blijven privé en worden dus niet met anderen gedeeld

 

Met vriendelijke REUZENgroeten, alvast bedankt en tot op één van onze activiteiten

bottom of page